Thuisopdracht 2: WePray de gebedsgroep - Stap 2

Doel

Samen bidden voor jouw stad en land door een gebedsgroep te starten of je er bij een aan te sluiten.

We horen vaak het een en ander over gebed, over hoe belangrijk het is, over het feit dat gebed ‘werkt’ en over de wekelijkse bidstonden in de kerk. Maar het is niet genoeg om over gebed te praten. Het is niet genoeg om het onderwerp ‘gebed’ in de Bijbel te bestuderen. Wat voor zin heeft dat alles als we uiteindelijk niet, of amper gaan bidden? Ja, gebed is belangrijk, en daarom willen we dit ook gaan doen. Er schuilt ontzettend veel kracht in het eensgezinde gebed. We lezen hierover in Hand. 1:14, waar de leerlingen, inclusief de vrouwen en Maria en Jezus’ broers, eensgezind aan het bidden waren. Jezus had hun geboden naar Jeruzalem te gaan en daar te wachten tot de belofte van de Vader in vervulling zou gaan (Hand. 1:4). Op een ander moment, toen Petrus gevangengenomen was, was er een menigte bijeen gekomen om te bidden (Hand. 12:12). Er schuilt veel kracht in het samen bidden.

Je hebt tijdens de training al een eerste stap gezet in het maken van de groepsopdracht. Nu mag je de opdracht verder afronden door stap 2 te zetten.

We willen iedereen aanmoedigen om de komende tijd een gebedsgroep te beginnen of je bij een bestaande gebedsgroep aan te sluiten. We hebben het dan niet over de wekelijkse bidstonden in de kerk, maar om samen voorbede te doen voor jouw land, voor jouw stad, evenement en de mensen om je heen. Hoe belangrijk het ook is om een persoonlijk gebedsleven te hebben, is het ontzettend belangrijk om samen te bidden. Start een gebedsgroep bij jou in de kerk of in jouw omgeving waarbij je bijvoorbeeld wekelijks een uurtje samen gaat bidden. De bedoeling is natuurlijk niet dat je dit enkel in jouw kerk doet zonder dat iemand anders welkom is. Hoe mooi zou het zijn dat we zoiets kunnen doen met verschillende denominaties samen.

Hoe mooi zou het zijn als je samen met iemand bidt die op 5 minuten van bij je vandaan woont die uit een volledig andere denominatie komt, in plaats van een half uur rijden naar iemand die uit je eigen kerk of denominatie komt.

 

In ieder geval: begin met samen bidden! Ik geloof dat er al mensen zijn die bidden, en zelfs met anderen samen bidden. En ik veronderstel dat ze zullen bevestigen dat het je wat kost. Het is bv een extra uur per week weg zijn van thuis. Het is een uur eerder opstaan in plaats van in je warm bed te blijven liggen. Het betekent dat je gaat bidden voor een stad, evenement en personen, terwijl je er helemaal geen zin in hebt. Maar God zegent die inzet. God zegent jou.

Het kan zijn dat je bij een collega ziet dat hij gebukt gaat onder zware lasten en bijvoorbeeld door een scheiding aan het gaan is. Breng dan jouw collega voor Gods troon en spreek herstel, liefde, blijdschap en bescherming uit over het gezin.

Stel dat er verkiezingen zijn, dan is dat een ideaal moment om te bidden voor godvrezende mannen en vrouwen in de regering.

Of als je kijkt naar jouw stad en land, dan ga je zien dat niet alles is hoe God het bedoeld heeft: moorden, scheidingen die toenemen, racisme, godslasteringen, enz… Vaak voelen we ons dan machteloos, maar voorbede is een machtig wapen in Gods hand!

 

Over het opstarten van je eigen WePray gebedsgroep. We willen dat er zoveel als mogelijk gebedsgroepen ontstaan, zodat er op grote schaal gebeden wordt. Als je een gebedsgroep wilt starten klik je op de aanmeldknop WePray groep starten. Er wordt dan om jou gegevens gevraagd en jij wordt aangemerkt als contactpersoon voor deze gebedsgroep. We maken een contact-email adres aan specifiek voor jouw groep, en vragen om de wijk/stad waar de gebedsgroep is.  Wij zorgen ervoor dat er een plaatsaanduiding komt in de buurt van jou opgegeven locatie, op een kaartje op de WePray pagina. Jouw adresgegevens blijven dus onbekend. Overige deelnemers kunnen jouw locatie dan op de kaart zien en via email contact met jou opnemen om aan te sluiten bij jouw gebedsgroep.

 

Opdracht – Stap 2

Tijdens de training heb je met deze opdracht al een start gemaakt. Werk deze opdracht nu in je eigen tijd verder uit:

  • Heb jij het verlangen om zelf een gebedsgroep te starten? Meld je dan via onderstaande button aan. Wij maken jouw gebedsgroep zichtbaar op een kaart zodat anderen zich daarbij kunnen aansluiten. Je hoeft natuurlijk niet te wachten totdat mensen met jou contact opnemen. Je kunt altijd zelf mensen uitnodigen om samen met jou te gaan bidden. Starten met gebed, daar gaat het om.
Gebedsgroep starten

Wil jij aansluiten bij een bestaande gebedsgroep? Kijk dan op de WePray kaart voor de beschikbare gebedslocaties https://www.crowns.nl/wepray/ en neem contact op met de WePray contactpersoon van de betreffende gebedsgroep en sluit aan in gezamenlijk gebed.

Neem naast de bovenstaande stap een drietal personen of situaties mee in je dagelijks gebed en kijk waar God deuren zal openen. Vraag eerst aan de Heer welke mensen je mag gaan meenemen in gebed de komende tijd en verwacht het wonder van Hem.

Terug