Thuisopdracht 4: Leesplan 'Dagelijks getuige zijn van Jezus is mogelijk!' & 'De kracht van gebed'

Doel

Openbaringen van God ontvangen over jouw leven en de reis die je maakt met Love & Impact, door het lezen van de leesplannen in je eigen tijd met God.

 

Context

Dagelijks getuige zijn van Jezus is mogelijk!

Mensen bewaren schatten op een veilige plek. Maar God heeft Zijn glorieuze schat, de boodschap die mensen vrijmaakt van zonden en vervult met Zijn liefde, geplaatst in ons. Fragile, gewone en goedkope kruiken van klei. Wij voelen ons vaak ontmoedigd, onzeker en incompetent om het licht van het Evangelie te laten schijnen. Maar God ziet jou anders! Hij ziet het goud in jou en Hij zegt: Ga! En Ik zal met je zijn. Want Ik heb jou gezalfd om aan armen het goede nieuws te vertellen, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketende hun bevrijding. Mijn heerlijkheid zal over jou gezien worden.

 

De kracht van gebed

Soms merk je dat er geen open deuren zijn om het Evangelie te delen met iemand. Dan kan je nog maar één ding doen voor die persoon: voorbede doen. Het doel van dit leesplan is dat je consequent tijd apart gaat zetten en voor iemand gaat voorbede doen. Die persoon weet dat niet, maar ga er eens op letten wat er verandert wanneer je begint met voorbede voor die persoon en voor jouw stad.

 

Beschrijving

Begin de dag dagelijks met een rustig moment met God. Lukt het niet als eerste moment van de dag? Plan dan een moment in je agenda en zet deze tijd apart om samen met Papa God te zijn. Wees ervan bewust dat dit moment jouw meest belangrijke moment van de dag is! Zonder je af en zet alle afleidingen uit. Laat deze tijd door niets en niemand roven! Laat je inspireren en vooral Hem tot je hart laten spreken, door het lezen en luisteren van de overdenking en het lezen van de Bijbelteksten.

Stel jezelf telkens de volgende vragen:

  • Wat zegt dit over God?
  • Wat zegt zit over mij?
  • Wat wil God vandaag tot mij spreken?

De 2 leesplannen zijn beschikbaar in de YouVersion Bible app.
Ze ook beschikbaar als audio-plan.

Heb je de YouVersion Bible nog niet, download hem dan hier. of lees de leesplannen in je browser.

E1 L2 De kracht van gebed
Terug