Getuigen en bidden gaan hand in hand

Essential 1 Love & Impact training

 

Een Essential is een samenvattend woord dat we gebruiken voor alle inhoud van één avond. Deze Essential bevat twee onderdelen onderwijs die we afgelopen training samen behandeld hebben. Het onderwijs bestaat uit twee stappen. Als je doorklikt kom je op de samenvatting. Wil je meer lezen over het onderwerp dan kan je doorklikken naar een uitgebreid onderwijs.

 

Naast een verdere toelichting op het onderwijs vind je hier ook de groepsopdrachten en de thuisopdrachten. Onderaan de pagina vind je de links naar de leesplannen die we van harte bij je aanbevelen om te lezen tussen de trainingsavonden door.

 

Op deze pagina vind je dus alle informatie om tot de volgende trainingsavond jezelf te blijven trainen en ontwikkelen. Ons gebed is dat je hierdoor zal groeien en je een gezegende voorbereiding zal ervaren.

Training video terugkijken

Onderwijs

ONDERWIJS 1 : Getuige zijn van Jezus in woord en daad

God ziet het goud in jou en Hij zegt: Ga!

Mensen bewaren schatten op een veilige plek. Maar God heeft Zijn glorieuze schat, de boodschap die mensen vrijmaakt van zonden en vervult met Zijn liefde, geplaatst in ons. Fragiele, gewone en goedkope kruiken van klei. Wij voelen ons vaak ontmoedigd, onzeker en incompetent om het licht van het Evangelie te laten schijnen. Maar God ziet jou anders! Hij ziet het goud in jou en Hij zegt: Ga! En Ik zal met je zijn. Want Ik heb jou gezalfd om aan armen het goede nieuws te vertellen, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketende hun bevrijding. Mijn heerlijkheid zal over jou gezien worden.

Naar samenvatting

ONDERWIJS 2 : De kracht van gebed

De deur opent zich wanneer jij bidt

Soms merk je dat er geen open deuren zijn om het Evangelie te delen met iemand. Dan kan je nog maar één ding doen voor die persoon: voorbede doen. Hetzelfde geldt voor een stad of land. Soms merken we dat het Evangelie geen gehoor krijgt, of dat er mensen gebukt gaan onder de lasten van de vijand, zonder dat men het soms zelf beseft. Het doel van deze Essential is dat je consequent tijd apart gaat zetten en voor iemand, jouw stad en/of land gaat voorbede doen. Die persoon weet dat niet, maar ga er eens op letten wat er verandert wanneer je begint met voorbede voor die persoon, en let erop waar God deuren opent en je dingen ziet veranderen in jouw stad en land.

Naar samenvatting

Groepsopdrachten

Doel

Kennis maken met elkaar, elkaar beter leren kennen en een buddy vinden waarmee je de komende zes Essentials doorleeft.

Ga naar de opdracht

Doel

Samen een start maken door samen te bidden voor jouw stad en land door een gebedsgroep te starten of je er bij een aan te sluiten.

Ga naar de opdracht

Thuisopdrachten

Doel

Het vinden van een buddy waarmee je de komende 6 Essentials doorleeft.

Ga naar de opdracht

Doel

Samen bidden voor jouw stad en land door een gebedsgroep te starten of je er bij een aan te sluiten.

Ga naar de opdracht

Doel

Verdieping in de onderwerpen: Intimiteit, identiteit en autoriteit door de boeken van Jan Pool hierover te lezen.

Boekentip: ‘Intimiteit’ Jan Pool

Ook te bestellen als drieluik: ‘Intimiteit-Identiteit-Autoriteit Drieluik’ Jan pool

Ga naar de opdracht

Doel

Openbaringen van God ontvangen over jouw leven en de reis die je maakt met Love & Impact, door het lezen van de leesplannen in je eigen tijd met God.

Ga naar de opdracht

Leesplannen

Beschikbaar in YouVersion App. Heb je de App nog niet? Download deze dan hier.

E1 L2 De kracht van gebed