Thuisopdracht 2: Kijken met de ogen van Jezus

Doel

Bewustwording van datgene wat er om je heen gebeurt, zodat je aansluiting vindt bij een persoon.

 

Context

Het is belangrijk om bij mensen aan te sluiten, voordat je ze gaat aanspreken. Dit kun je doen door mensen te observeren. Vanuit de aansluiting met een persoon zie je de persoon vanuit Gods perspectief en mag je van daaruit Hem vertegenwoordigen. Weet dat je een ambassadeur bent en dat waar jij gaat God met jou meegaat.

 

Beschrijving

 1. Als je de opdracht alleen doet: Tijdens je dagelijkse leven beweeg je van huis, naar school, je werk, winkel, vrienden of elders. Je bent tijdens je week op verschillende tijden op verschillende plekken.  Overal om je heen zijn mensen en dus kansen.
  Als je de opdracht met een groep doet: Je gaat in een groep van twee of drie personen naar een locatie, waar zich mensen bevinden. Waar zich mensen bevinden zijn kansen.
 1. Op de locatie waar je je bevindt kijk je goed om je heen om zo de mensen die daar zijn goed waar te nemen. Je loopt rond of zit ergens. Niet te snel lopen of te gehaast zijn, anders zie je niets. Neem evt. iets mee om aantekeningen te maken Voer de volgende drie deelopdrachten A, B en C uit:

 

A. WAT ZIE JE? Kijk goed om je heen.

 • Wat stralen mensen uit?
 • Wat voor indruk krijg je van de mensen die je ziet?
 • Schrijf het evt. in een aantal steekwoorden op

 

B. WAT ZIET JEZUS? Kijken met de ogen van Jezus. Mijmer eens over de volgende vragen:

 • Wat zou Jezus zien door jouw ogen?
 • Wat zou Hij voelen?
 • Vraag het Hem en schrijf evt. je gedachten op:

C. HOE KUN JE UITSTAPPEN? Stel jezelf de vraag vanuit jouw nieuwe gedachten en openbaringen: Als Jezus hier was, zou hij dan in beweging komen? Vraag het hem eens. Wat zou hij nu doen/zeggen om goed nieuws te zijn?

 • Zou jij in beweging willen komen?
 • Bedenk of schrijf eens een paar dingen op die jij zou kunnen/willen doen om Gods liefde uit te delen:

 

Tip: Als je loopt, loop dan niet te snel. Je ziet dan niets. Het gaat juist om het observeren. Mocht je dit tijdens je week oefenen, plan dan wat extra tijd in om te kunnen observeren.

Terug