Thuisopdracht 5: Gedreven door liefde & Identiteit

Doel

Openbaringen van God ontvangen over jouw leven en de reis die je maakt met Love & Impact, door het lezen van de leesplannen in je eigen tijd met God.

 

Context

Gedreven door liefde

Elkaar liefhebben zoals Jezus ons liefheeft, is de opdracht vanuit Gods woord. Je zou denken: “Onmogelijk!” Maar God denk daar toch anders over. Hij heeft jou uitgekozen om deze boodschap van liefde overal om ons heen uit te dragen. Wij zijn daarvan Zijn vertegenwoordigers! Hij heeft jou alles gegeven zodat jij in staat bent mensen een levende, mogelijk eerste, meest reële ontmoeting met Jezus te geven.

 

Identiteit

Ben ik nu een zondaar, waardoor ik niet in Gods aanwezigheid kan komen, of ben ik nu geliefd? Is God nu een oordelende, strenge God, of houdt Hij van mij? Dat God goed en liefde is kan ik wel nog geloven, maar of Hij mij wil gebruiken? Nee toch? Wat als dat wel zo was? Wat als God zoveel van jou houdt dat Hij heel dicht bij jou wil zijn, dat Hij jou nieuw gemaakt heeft en jou wil gebruiken tot de uitbreiding van Zijn Koninkrijk? Laat ons samen op reis gaan, een reis van sterven en leven.

 

Beschrijving

Begin de dag dagelijks met een rustig moment met God. Lukt het niet als eerste moment van de dag? Plan dan een moment in je agenda en zet deze tijd apart om samen met Papa God te zijn. Wees er van bewust dat dit moment jouw meest belangrijke moment van de dag is! Zonder je af en zet alle afleidingen uit. Laat deze tijd door niets en niemand roven! Laat je inspireren en laat Hem vooral tot je hart spreken, door het lezen en luisteren van de overdenking en het lezen van de Bijbelteksten.

Stel jezelf telkens de volgende vragen:

  • Wat zegt dit over God?
  • Wat zegt zit over mij?
  • Wat wil God vandaag tot mij spreken?

Beschikbaar in YouVersion App. Heb je de App nog niet? Download deze dan hier.

E2 L4 Identiteit