Thuisopdracht 4: Woorden van bemoediging & Leiding en vervulling van de Heilige Geest

Doel

Openbaringen van God ontvangen over jouw leven en de reis die je maakt met Love & Impact, door het lezen van de leesplannen in je eigen tijd met God.

 

Context

Woorden van bemoediging

Bij God wordt iets geschapen door te spreken. Woorden hebben kracht en daarom moeten we kiezen welke woorden we zullen spreken. Bemoedigende woorden van waarheid zetten Gods kracht en liefde vrij over het leven van jouw naaste. Toch is dit in de praktijk vaak best lastig. Het voelt als tegen de stroom in zwemmen. Maar toch is het mogelijk, omdat God jou hiervoor het gereedschap geeft.

 

Leiding en vervulling van de Heilige Geest

Vraag je je soms ook af hoe het nu eigenlijk zit met de Heilige Geest? Heb ik nu de Heilige Geest of niet? Ben ik vervuld met Hem? Leidt Hij in mijn leven? En als ik Hem de toestemming geef om me te leiden, hoe herken ik dan eigenlijk Zijn stem? Heb je ook het verlangen om te ontdekken Wie Hij is en wat Hij kan en wil doen, laat ons dan samen op zoek gaan.

 

Beschrijving

Begin de dag dagelijks met een rustig moment met God. Lukt het niet als eerste moment van de dag? Plan dan een moment in je agenda en zet deze tijd apart om samen met Papa God te zijn. Wees ervan bewust dat dit moment jouw meest belangrijke moment van de dag is! Zonder je af en zet alle afleidingen uit. Laat deze tijd door niets en niemand roven! Laat je inspireren en laat vooral Hem tot je hart spreken, door het lezen en luisteren van de overdenking en het lezen van de Bijbelteksten.

 

Stel jezelf telkens de volgende vragen:

  • Wat zegt dit over God?
  • Wat zegt zit over mij?
  • Wat wil God vandaag tot mij spreken?

Klik hieronder voor beide luisterplannen in youversion bible.

Heb je de youversion bible nog niet, download hem dan hier.

Leesplan 5 woorden van bemoediging
Leesplan 6 leiding en vervulling van de heilige geest