Thuisopdracht 2: Treasure Hunt

Doel

Op zoek gaan naar de persoon die God van tevoren heeft geopenbaard.

 

Context

In het dagelijks ontmoeten van mensen, zijn we misschien snel geneigd om mensen aan te spreken op basis van wat we fysiek waarnemen. Op basis van wat we met onze eigen ogen zien of wat er zich op dat moment in een situatie voordoet. Het is heel belangrijk dat we daar oog voor hebben en bereid zijn om daarop in te springen. Maar wat wij niet kunnen, is in harten en levens van mensen kijken, wat God wel kan. Het ziet er aan de buitenkant vaak mooi uit en je kunt meestal niet kijken achter de voordeur van iemands huis of leven. Maar God weet wat mensen nodig hebben en hoe hun harten te bereiken met Zijn liefde. Hij heeft ons uitgekozen om daarin met Hem samen te werken in het uitreiken naar anderen, in het delen van Zijn liefde. Woorden van kennis, ingegeven door de Heilige Geest, zijn dan ook een heel mooi middel om God direct te laten spreken, door jou heen, tot het leven van iemand anders.  Je spreekt iets aan in het leven van iemand wat jijzelf nooit kon weten. Je bouwt daarmee het vertrouwen snel op in het contact met de ander. Ook bouw je het geloof op van de ander en natuurlijk ook van jezelf. Als gevolg daarvan zal de persoon openstaan voor wat jij verder wilt delen in een woord of een gebed. Ze zien iets van Gods grootheid en liefde voor hen, wat ze met hun verstand niet kunnen bevatten. Het wonder is dan ook een feit geworden!

 

Beschrijving

In tegenstelling tot het uitstappen tijdens je dagelijks leven naar mensen toe, willen we je met deze opdracht uitdagen om het eens om te draaien. Maak nu vooraf een plan, samen met God, waarin Hij jou mag vertellen wie je gaat ontmoeten en wat Hij wil dat je gaat doen.

Kevin Dedmon, de auteur van “Treasure Hunt”, onderstreept hierin drie dingen die we moeten weten vóórdat we op pad gaan.

  1. Wie ga ik ontmoeten
  2. Waar ga ik deze persoon ontmoeten
  3. Wat mag ik vertellen of doen.

Onze eerste focus kan zijn op het bidden voor de zieke persoon. Maar het kan net zo goed zijn dat je de persoon mag bemoedigen of een ander gebed of gebaar kan geven. Sta open voor datgene wat de Heilige Geest jou op dat moment te binnen brengt.

 

Middels onderstaand formulier ‘Treasure Hunt Schatzoeken’ kun je de opdracht gaan voorbereiden en e.v. samen met anderen gaan uitvoeren, dat is wel leuk zo.

Veel plezier in jullie komende ontmoetingen!

Download ‘Treasure Hunt Schatzoeken’ in printbare PDF

Terug