Thuisopdracht 2: Leesplan 'Hoe leid ik iemand tot Jezus'

Doel

Openbaringen van God ontvangen over jouw leven en de reis die je maakt met Love & Impact, door het lezen van de leesplannen in je eigen tijd met God.

 

Context

Hoe leid ik iemand tot Jezus

 

Elke dag ontmoeten we mensen: op ons werk, in onze buurt, in de winkel, op straat, enzovoort. Je krijgt, soms of zelfs regelmatig, de kans en mogelijkheid om van Jezus te getuigen. Iets van de liefde van Papa te laten zien of zelfs voor hen te mogen bidden. Een ding is daarna zeker. Mensen krijgen op dat moment een aanraking van God zelf! Dit wekt een honger in hen op dat vraagt naar meer, omdat het beantwoord moet worden. Dit zijn geweldige momenten! Het gevaar bestaat alleen dat we denken dat onze “taak” er dan op zit. Maar niets is minder waar: dan begint het pas!

 

Het is onze opdracht mensen lief te hebben met de liefde waarmee Jezus ons lief heeft. Het gaat daarbij niet alleen om mensen te bekeren, maar om discipelen te maken waar Mat. 28:19 over spreekt. Het hele pakket dus van: getuige van Zijn liefde, hen Jezus zien aannemen, hen dopen en hen verder onderwijzen en blijven voorgaan in hun groei tot volwassen worden als volgeling van hun HEER, Jezus Christus.

 

Wij zijn hierin een voorbeeld, zoals Jezus een voorbeeld was van de relatie met Zijn Vader. Het is dus een relatiegericht proces. Een proces van samen tijd doorbrengen! Ontdek hier hoe je met dat proces kan aanvangen.

 

Beschrijving

Begin de dag dagelijks met een rustig moment met God. Lukt het niet als eerste moment van de dag? Plan dan een moment in je agenda en zet deze tijd apart om samen met Papa God te zijn. Wees ervan bewust dat dit moment jouw meest belangrijke moment van de dag is! Zonder je af en zet alle afleidingen uit. Laat deze tijd door niets en niemand roven! Laat je inspireren en vooral Hem tot je hart spreken door het lezen en luisteren van de overdenking en het lezen van de Bijbelteksten.

 

Stel jezelf telkens de volgende vragen:

  • Wat zegt dit over God?
  • Wat zegt dit over mij?
  • Wat wil God vandaag tot mij spreken?

 

Het lees/luisterplan is beschikbaar in YouVersion App. Heb je de App nog niet? Download deze dan hier.

E6 L10 Hoe leid ik iemand tot Jezus