Het meisje met haar gitaar2 min read

Afgelopen vrijdag ging ik met een vriend van mij de stad in Eindhoven in om mensen lief te hebben met Gods liefde. 

Het was al na het middaguur, het was lekker warm en druk in het centrum, toen we een meisje passeerden die, zittend op de grond, gitaar aan het spelen was. Ik kreeg de indruk dat ik tegen haar moest zeggen dat er een tijd zou komen dat zij als aanbiddingsleider muziek voor God zou gaan maken. We draaiden ons om, liepen maar het meisje toe en gingen op de grond naast haar zitten.
Ik vertelde haar wat God mij voor haar op het hart legde. We spraken over Gods Koninkrijk en mijn vriend deelde zijn getuigenis met woorden van kennis over haar leven. Samen baden we met haar waarin ze ons nabad en vroeg of Jezus Zich aan haar wilde openbaren. Tijdens ons gesprek bleef ze maar zeggen dat ze deze ontmoeting zo bijzonder vond en maar niet kon geloven wat haar nu eigenlijk overkwam. Op een gegeven moment zei ze: “Het voelt alsof er zo’n vrede hier om ons heen is en bij jullie is.” We legden haar uit dat dat de aanwezigheid van de Heilige Geest was. Het meisje vertelde ons dat ze dit voor het eerst in haar leven deed en best spannend vond. Ze was geld aan het verzamelen voor een reis die ze wilde maken om mensen in een ander werelddeel te gaan helpen.

Mijn vriend en ik hadden beiden het verlangen haar financieel te zegenen. Mijn vriend liep naar een pinautomaat en ik vroeg om haar bankpas om een overboeking te doen. We zegenden haar met een flink bedrag waarvan ze totaal overdonderd was. Ze zei dat ze het niet aan kon nemen. Wij konden getuigen dat God dat voor haar gedaan had. Het was een enorme eer voor ons de mogelijkheid te hebben iemand financieel tot zegen te zijn om zo te kunnen laten zien dat we een overvloedige, rijk zegenende God inwonend hebben die het voor ons al ruimschoots gedaan heeft. Die avond stuurde het meisje nog een bericht: “Beste Ludwig, ik kan deze speciale dag nog steeds niet bevatten, dank daarvoor!”

God in ons is werkelijk de hoop op glorie! Laten we de kansen niet voorbij laten gaan om Zijn glorie en ruim liefdevolle hart aan anderen te tonen.